Ekrem Dupanović

EKREM DUPANOVIĆ

Ekrem Dupanović je izdavač i glavni urednik portala Media Marketing, Art&Business i Woman.Comm.

Počeo je raditi u reklamnoj industriji prije tačno 50 godina. Prvih 15 godina bio je zaposlen u ekonomsko-propagandnom programu Radio-Sarajeva (1970-1985), a zatim prelazi u marketinšku agenciju OSSA, u kojoj je pet godina vodio tim za sportski marketing. Godine 1990. imenovan je za direktora jugoslavensko-švicarske marketinške agencije IMS/STUDIO 6 Yugoslavia, koju su zajedničkim ulaganjem osnovali agencija OSSA i IMS/Studio 6 Lausanne. Godine 1990., IMS/Studio 6 Yugoslavia postaje ekskluzivna marketinška agencija jugoslavenske vlade na čelu s premijerom Antom Markovićem. Te iste godine organizuje prvi izbor Businessman godine Jugoslavije. Godinu dana kasnije pokrenuo je Business Magazine, čiji je bio glavni urednik.

Radio je na sponzorskim projektima velikih međunarodnih događaja, kao što su Zimske olimpijske igre u Sarajevu 1984., finale Svjetskog kupa u alpskom skijanju – Sarajevo 1987., Evropsko prvenstvo u Atletici – Split 1990., na kojem je dvije godine bio direktor marketinga, Svjetsko prvenstvo u smučarskim letovima – Planica 1994. i drugi.

Po izbijanju rata u Bosni i Hercegovini osniva agenciju Futura Media sa sjedištem u Sarajevu. Godine 2003. počinje izdavati i uređivati magazin Media Marketing, da bi 2011. pokrenuo istoimeni portal, danas najrelevantniji medij komunikacijske industrije Adriatic regije. Godine 2003. organizira prvi No Limit Sarajevo Advertising Festival, nacionalni festival oglašivačke industrije Bosne i Hercegovine. Godine 2016. pokreće portal Art&Business, posvećen sponzorstvu u kulturi i umjetnosti, a 2017. počinje sa objavljivanjem portala Woman.Comm, posvećenog ženama u komunikacijskoj industriji. Godine 2019. inicirao je osnivanje Woman.Comm Cluba Bosne i Hercegovine. 

Vrlo je predan mladim ljudima i nastoji im pružiti podršku u realizaciji uspješnih karijera. Prvenstveno njima namijenjena je njegova knjiga Hotel Jugoslavija: O advertisingu kada je to bio gospodski posao, koju je izdao početkom 2018. Jedan od najznačajnijih projekata Media Marketinga je godišnja konferencija The Young Leaders of Tomorrow, a portala Art&Business – The Friends of Young Artists.

Email: ekrem@media-marketing.com
Facebook: Ekrem Dupanović
LinkedIn: Ekrem Dupanović

Asja Dupanović

ASJA DUPANOVIĆ

Iako po profesiji psihologinja, Asja je većinu života provela u skijanju, potom bordanju, a zatim njegujući kreativne ideje u oglašivačkoj industriji uz oca Ekrema, Media Marketing, Dragana Sakana i New Moment New Ideas Company. 

Godine 2006. ostavila je svoj uzbudljiv i kreativan posao u komunikacijama da bi živjela najprije u Kazahstanu, a zatim u Indiji. Tamošnji jedinstven odnos prema životu, harmonija kojom odiše ulični haos i mir koji sve prožima, za nju su bili fascinantni. Cijelu jednu deceniju posvetila je izučavanju prirodnih i neinvazivnih tehnika liječenja.

I dalje zaljubljena u sve magične mogućnosti kreativne komunikacije, 2017. vratila se oglašavanju da bi dio svog vremena posvetila ulozi koautorice Kreativnog portfolija

Jedna je od osnivačica Woman.Comm Cluba Bosne i Hercegovine, članica Savjeta No Limit Sarajevo Advertising Festivala i autorica na portalu Media Marketing. Strastveno se bori za glas mladih u komunikacijskoj industriji Adriatic regije. Godišnja konferencija The Young Leaders of Tomorrow, namijenjena upravo njima, projekat je do kojeg joj je posebno stalo.

Email: asja@media-marketing.com
Facebook: Asja Dupanović
LinkedIn: Asja Dupanović

2
AUTORA
3
IZDANJA
5
DRŽAVA
10 +
FESTIVALA