Predstavljamo Vam treće izdanje knjige KREATIVNI PORTFOLIO

The best of
Adriatic
Advertising 2019

Cijena za jednu knjigu iznosi 60€, dok za dva i više primjeraka 40€.

Kreativni Portfolio 03
167
NAGRAĐENIH KAMPANJA
59
NAGRAĐENIH AGENCIJA
91
NAGRAĐENI OGLAŠIVAČ

NAJBOLJE OD OGLAŠAVANJA

Na 450 vrhunski dizajniranih stranica Kreativnog portfolija 03 predstavljene su studije slučaja svake od 167 kampanja, koliko ih je 2019. godine nagrađeno diljem regije. Svaka od njih predstavljena je sa svojim brifom, rješenjem, opisom realizacije, opisom rezultata i predstavljanjem projektnog tima koji je učestvovao u njenom nastanku.

Na stranicama koje predstavljaju najvrijedniji edukacijski resurs za profesionalce u regionalnoj industriji komunikacija, našli su se svi radovi nagrađeni priznanjima Effie Slovenija, Effie Hrvatska, Effie Srbija, Slovenskog oglašivačkog festivala SOF, IdejeX i MIXX-a (Dani komunikacija Hrvatske), BalCannesa, Golden Druma, Sempla, Kaktusa, Outstandinga te No Limit Sarajevo Advertising Festivala, koji je ponovo oživljen kako bi uz najbolja komunikacijska rješenja iz regije stajali i najbolji projekti iz Bosne i Hercegovine. 

Osim što su je osvježili radovi nagrađeni na Kaktusu i No Limitu, u Knjigu je, zahvaljujući nagradama osvojenim na regionalnim festivalima, po prvi put ušla i nekolicina izvanrednih rješenja iz Makedonije. 

Još jedna od novina je da su se nacionalni i regionalni festivali Adriatic regije ovaj put u Kreativnom portfoliju predstavili pregledom kreativnih postignuća i pomaka na tržištima na kojima se održavaju. Tih 12 tekstova donosi uvid u 12 značajnih borilišta komunikacijske industrije naše regije…

Ekrem & Asja Dupanović

IMPRESSUM

Autori / Authors: Ekrem Dupanović, Asja Dupanović

Umjetnički direktor / Art Director: Žare Kerin, Futura DDB Ljubljana

DTP: Marjan Božič, Futura DDB Ljubljana

Lektor / Proofreader: (bosanski/Bosnian): Alma Duraković

Prevoditeljica / Translator: (engleski/English): Hannah Maurer

Lektor / Proofreader: (engleski/English): Desmond Maurer

Štamparija / Printing House: Printera, Sveta Nedelja, Zagreb

Izdavač / Publisher: Media Marketing d.o.o. Sarajevo